Najava: Sastanak radiologa i onkologa Jugoistočne Evrope u organizaciji Kliničkog centra 7. i 8. septembra u Podgorici

 Uvaženi predstavnici medija,

 Sastanak Mreže Jugoistočne Evrope za radiologiju i onkologiju, koji organizuje Klinički centar Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom nauke, biće održan 7 i 8. septembra 2018. godine, u hotelu Verde Complex (Donja Gorica), u Podgorici. Tema sastanka, na kojem će učestvovati direktori onkoloških centara iz zemalja Regiona, biće formiranje mreže radiologa i onkologa, što predstavlja i jednu od faza u daljem razvoju projekta Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope.

U uvodnom izlaganju konferencije prisutnima će se obratiti ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, direktor Kliničkog Centra dr Jevto Eraković, koji će govoriti o projektu Telemedicine i ministarka nauke dr Sanja Damjanović, čija je tema upravo projekat SEEIIST.

Klinička mreža će radiolozima i onkolozima širom Regiona omogućiti da se međusobno povežu, ostvare kontakte sa kolegama u Institutu, kao i drugim renomiranim evropskim centrima i bolnicama, a što će usloviti nove protokole i komparativna klinička ispitivanja. Klinička mreža treba da olakša konsultacije ljekara i rad onkoloških konzilijuma. 

Formiranje kliničke mreže je naročito značajno u kontekstu uspostavljanja Međunarodnog instituta, odnosno Hadronske kancer terapije sa istraživanjima iz Biomedicine i sam koncept „Mreža Zapadnog Balkana za radiologiju i onkologiju“ nedavno je kandidovan u okviru Višekorisničke MB IPA 2019.

 U prilogu agenda događaja.
PREUZMI (Brosura – Program)

Molimo vas da ispratite konferenciju imajući u vidu da je u pitanju tema od velikog značaja.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top