Nakon operacionog bloka IBD-a, laboratorije i Plastične hirurgije, renoviraće se Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Nakon rekonstrukcije operacionog bloka Instituta za bolesti djece, Centra za kliničko laboratorijsku dijagnostiku i Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, Klinički centar Crne Gore (KCCG) nastavlja sa renoviranjem i adaptacijama klinika i centara.

Prvi put od 1974. godine kada je Klinički centar svečano otvoren, biće renoviran Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Tender za građevinske radove, vodovod i kanalizaciju je završen, a ovih dana očekuje okončanje postupka nabavke za klimatizaciju. Termin početka izvođenja radova biće poznat nakon završetka svih administrativnih procedura. Ukupna vrijednost radova iznosi oko četvrtine miliona eura, a rok za realizaciju je oko dva i po mjeseca.

Da bi se rad Centra sprovodio neometano dok renoviranje budu u toku, ambulantni pregledi i terapije će se sprovoditi u staroj medicinskoj školi koja će biti adaptirana i prilagođena ovoj namjeni kao i u prostorijama Doma zdravlja o čemu će svi pacijeniti biti pravovremeno informisani.

Inače, od 1. januara do 1. juna 2022. godine, u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju urađeno je ukupno preko sedam hiljada i dvjesta pregleda. Od toga, naravno, najviše je bilo ambulantnih pregleda – preko četiri i po hiljade. Na bolničkom liječenju imali smo preko hiljadu i po pacijenata i urađeno je preko hiljadu i dvjesta konzilijarnih pregleda. Na dnevnom nivou, u Centru uvjek radimo sa 450 do 500 ljudi.

Činjenica, je međutim, da svakog dana na kontrolni pregled ne dođe oko 40 odsto pacijenata, o čemu je KCCG više puta informisao javnost. 

 

Dr Sonja Nejkov, direktorica Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KCCG

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top