Nedeljni izvještaj o broju zakazanih, ostvarenih i neostvarenih pregleda u ambulantama Kliničkog centra Crne Gore

U periodu od 21. do 28. januara tekuće godine u našoj ustanovi, od ukupno zakazanih 8.111, obavljeno je 6.136 pregleda. U navedenom periodu na zakazane preglede od strane izabranog doktora nije se odazvalo, niti isti otkazalo, 32.62% pacijenata.

Iako je za minulu sedmicu za 3% poboljšano odazivanje pacijenata na zakazane preglede, ipak se i dalje nastavlja trend nedolaska i neotkazivanja istih.

Menadžment KCCG čini napore da obezbijedi blagovremenu dijagnostiku i specijalističke preglede za crnogorske osiguranike. U tom smislu, kao što je poznato javnosti, krajem svakog mjeseca za najopterećenije grane medicine otvaramo nove termine u dopusnkom radu. Kako bi utvrdili razloge neodazivanja pacijenata na zakazane termine, direktorka KCCG je krajem prošle nedjelje lično pozivala pacijente koji se nijesu odazvali na pregled. Najveći broj pacijenata je rekao da je zaboravi na zakazani pregled, zatim da su isti obavili preko Urgentnog centra ili da nijesu znali da trebaju da otkažu termin preko izabranog doktora. Jedan manji broj njih je ostavio pogrešan broj telefona.

Koristimo priliku da još jednom apelujemo na građane da se odazivaju na zakazane preglede ili da isti blagovremeno, preko izabranog doktora, otkažu.
Javnost mora da bude upoznata da nerealizovani pregledi izazivaju, osim dužeg čekanja na pregled onih pacijenata kojima je on zaista potreban, i neopravdane finasijske troškove KCCG a samim tim i zdravstvenog sitema Crne Gore.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top