Nedeljni izvještaj o broju zakazanih, ostvarenih i neostvarenih pregleda u ambulantama Kliničkog centra Crne Gore

U periodu od 11. do 18. februara tekuće godine u našoj ustanovi, od ukupno zakazanih 8.844 obavljeno je 6.526 pregleda. U navedenom period na zakazane preglede od strane izabranog doktora nije se odazvalo, niti iste otkazalo, 33.54% pacijenata.

U Institutu za bolesti djece, od ukupno zakazanih 1.324 pregleda, odazvalo se 1.038 pacijenata.

U Internoj klinici, od ukupno zakazaih 1.403, obavljeno je 1.107 pregleda. U Hirurškoj klinici, od zakazanih 416, obavljena su 323 pregleda, a u Klinici za ortopediju i traumatologiju od 560 obavljeno je 288 pregleda. U Klinici za neurologiju, od ukupno zakazana 384 pregleda obavljeno je njih 192, u Klinici za ORL i MFH od 322 obavljeno je 205 pregleda, dok su kod oftalmologa, od zakazanih 554, obavljena 394 pregleda.

U Centru za radiološku dijagnostiku od zakazanih 724 obavljeno je 540 pregleda. Kod kardiohirurga, od zakazanih 36 obavljeno je 20 pregleda, dok je kod kardiologa, od zakazanih 791, obavljena 623 pregleda.

Menadžment naše ustanove je prepoznao potrebe naših osiguranika i krajem svakog mjeseca otvara dodatne termine za specijalističke preglede za koje su isti zakazani u narednih pola godine, a koji zatim budu dostupni izabranim ljekarima.

Napominjemo da se u javnosti često govori o, navodno dugim listama čekanja, ne praveći razliku između prvih i kontrolnih pregleda, a naročito hitnih i urgentnih stanja. I pored svih napora menadžmenta i medicinskog osoblja da osiguranicima blagovremeno obezbijedi specijalističke preglede i dijagnostičke procedure, naša ustanova se suočava sa nezadovoljstvom jednog broja osiguranika, koji tvdre da ne mogu da zakažu neophodan pregled. Broj nezadovoljnih građana je značajno manji od broja nerealizovanih pregleda. Zbog svega navedenog, mišljenja smo da bi osiguranici dobijali termine u optimalnom vremenskom roku ukoliko bi svi osiguranici poštovali procedure a naročito kada bi blagovremeno otkazivali zakazane preglede ukoliko na isti, iz bilo kog razloga, nijesu u mogućnosti da dođu.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top