Nedjelja otvorenih vrata na Klinici za psihijatriju KCCG

Povodom obilježavanja Dana borbe protiv droga, 26. juna, Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) organizuje nedjelju otvorenih vrata sa naglaskom na prevenciju zloupotrebe psihoaktivnih supstanci. Ovaj događaj je prilika da pružimo podršku i informacije o važnosti prevencije u borbi protiv zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

Na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice, u vezi mentalnog zdravlja i bolesti zavisnosti, biće dostupan stručni tim psihijatara i psihologa: dr Irena Ljutica, dr Anela Purišić, dr Senad Kalač i psiholog Anđela Golubović.

Otvorena vrata Poliklinike ambulanti Klinike za psihijatriju:

Vrata su otvorena za sve zainteresovane građane, a prevashodno za članove porodice i zavisnike od psihoaktivnih supstanci. Pozivamo roditelje, prijatelje, kao i osobe koje koriste psihoaktivne supstance, da nam se pridruže i potraže informacije o mogućnosti liječenja ove teške bolesti.

  • Ponedjeljak, 01.07.

13h – 15h – dr Senad Kalač specijalista psihijatrije;

  • Srijeda, 03.07.

8h – 11h – dr Anela Purišić specijalista psihijatrije;

  • Srijeda, 03.07.

8h – 11h – dr Irena Ljutica;

  • Utorak, 02.07.

8h -11h – psiholog Anđela Golubović.

Lokacija: Poliklinika ambulanti Klinike za psihijatriju, KCCG (ulica: Ljubljanska bb, zgrada stare onkologije).

Kontakt telefon: 020 412 274.

Zavisnicima od psihoaktivnih supstanci treba pružiti podršku i razumijevanje kako bi prevazišli stigmu i prepreke koje često prate njihovo liječenje. Liječenje pacijenata koji zloupotrebljavaju supstance je dugotrajan i kompleksan proces koji može trajati nekoliko godina, pa čak i više decenija. Ovaj proces ima više etapa i podrazumijeva integraciju različitih oblika liječenja. Najčešće se kombinuju farmakoterapija (medikamenti) sa psihosocioterapijom.

Nakon ove faze nastavlja se psihoterapija, u koju je uključen ne samo pacijent, nego i njegova porodica, jer je i njima potrebna pomoć u liječenju bolesti zavisnosti koja pogađa i pojedinca i porodicu. Do ovih promjena se dolazi upornim i strpljivim trudom pacijenta, njegove porodice i terapeuta.

Prevencija je ključna u borbi protiv zloupotrebe supstanci, zdrava porodica, bezbjedno djetinstvo. Kako bismo smanjili incidencu zavisnosti od supstanci, potrebno je edukovati stanovnišvo o rizicima i posljedicama koje upotreba psihoaktivnih supstanci donosi. A kroz saradnju i zajednički napor, možemo stvoriti društvo koje pruža podršku i nadu za sve one koji se već bore sa zavisnošću od supstanci.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top