Nije istina da se u KCCG rade samo hitne operacije niti je istina da se ne operišu pacijenti sa tumorima: Dokaz su i rad i ljudi

Nije istina da se u Kliničkom centru Crne Gore rade “samo hitne operacije” niti je istina da se “ne rade operacije pacijenata koji imaju maligna oboljenja”.

Tokom prva tri dana ove sedmice, 10, 11. i 12. januara u Operacionom bloku Kliničkog centra Crne Gore urađena je 51 operacija. Od toga, 24 redovne i 27 hitnih.

U prilogu dostavljamo izjavu direktora Operacionog bloka, dr Dragana Šarića, kao i izjave pacijenata sa različitih klinika koji su, u redovnom terminu, operisani u KCCG. Izjave su snimljene 12. januara 2022. godine u poslijepodnevnim satima.

KCCG je ranije najavljivao da je moguće da bi, u slučaju promjene epidemiološke situacije, moglo da dođe do reorganizacije rada u smislu da se elektivne operacije rade po medicinskom prioritetu. Radi bližeg pojašnjenja: u trenutku kada je neka klinika prebukirana COVID pacijentima, njima je nužno obezbijediti izolacione sobe koje ne mogu da dijele sa onima koji nijesu inficirani. Nama ne fali ni ljekara ni ostalog osoblja već smo ograničeni brojem soba i kreveta.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top