Nova donacija Mitropolije Kliničkom centru

Nakon ultrazvučnog aparata za onkološke pacijente, Mitopolija crnogorsko primorska danas je donirala Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) hiljadu eura. Donaciju je uručio sekretar crkvene Opštine podgoričke, Predrag Šćepanović, a preuzeli su je direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, medicinski direktor dr Zoran Terzić i direktorica Klinike za infektivne bolesti, dr Ivana Đuković Savović.

Donacija Mitroplolije crnogorsko-primorske

„U ime KCCG, svih naših zaposlenih i pacijenata, zahvaljujem na kontinuiranoj brizi i za naše osoblje i za građane koje liječimo. Donacija će biti upotrijebljena na najbolji mogući način i u interesu pacijenata“, izjavio je dr Terzić.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG, dr Zoran Terzić, medicinski direktor KCCG i dr Ivana Đuković Savovivć, direktorica Klinike za infektivne bolesti

Na poklonu je zahvalila i direktorica Klinike za infektivne bolesti, dr Đuković Savović.

„Nastavićemo da se trudimo i da liječimo pacijente kao i do sada sa željom da ćemo uskoro imati novu Kliniku za infektivne bolesti“, navela je ona.

Donacija Mitroplolije crnogorsko-primorske Kliničkom centru Crne Gore

Predrag Šćepanović je pozvao građane da razumiju da je KCCG izgrađen kada je Podgorica imala oko 100 hiljada stanovnika, a da ih danas ih je oko 250 hiljada, zbog čega je logično da su smještajni kapaciteti KCCG mali, ali i da su, kako je rekao, srce i duša naših ljekara i medicinskog osoblja ogromni.

Sa uručenja donacije

„Molim da svi imamo razumijevanja za ljekare jer oni imaju ogroman zadatak. Pandemija traje dvije godine, a ovi ljudi su bili preopterećeni i u ranijem periodu. Oni sada skoro da nemaju ni svoj porodični ni privatni život, zbog čega smo mi, kao crkva, odlučili da jedan skromni prilog danas damo za Infektivnu kliniku i da im poželimo da imaju što manje posla“, naveo je Šćepanović.

Istakao je da niko ne može da se ponaša kao da je stanje redovno.

„Mi smo danas odustali i od plivanja za časni krst, i od pjesme i zajedničkog ručka. Znamo da će ova skromna donacija otići onima kojima je pomoć potrebna.    Želimo svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori, ljekarima, medicinskom osoblju, ljudima koji rade u administraciji da poželimo da imaju manje posla“, zaključio je on.

Dr Zoran Terzić, medicinki direktor KCCG uručio zahvalnicu Mitroploliji crnogorsko-primorskoj

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top