Od 1. januara pregledano pola Crne Gore, pacijenti koji nijesu došli ostavili 60 hiljada građana da i dalje čekaju preglede koje smo davno mogli da obavimo

S obzirom na to da je u Kliničkom centru Crne Gore od 1. januara do 1. maja urađeno preko 324 hiljade pregleda, to znači da je samo za četiri mjeseca u našoj ustanovi pregledan bukvalno svaki drugi stanovnik naše zemlje, odnosno pola Crne Gore.

Ipak, imajući u vidu da u istom periodu na pregled nije došlo čak 56 hiljada pacijenta, a da je, u isto vrijeme, u ovom trenutku, kako smo ustanovili, aktivno preko 5.300 višestrukih uputa, to znači da su ove dvije grupe ostavile preko 60 hiljada pacijenata da i danas čekaju na termin i pregled, a mogli su, shodno kapacitetima KCCG, značajno ranije da ga ostvare.

Podsjećamo da je KCCG od danas onemogućio dalje zakazivanje višestrukih uputa za jedan isti pregled i da ćemo pozivati te pacijente da bismo ih informisali o realnom terminu, pa ih molimo da odgovaraju na dolazne pozive sa broja 020/412-495.

Ovo je, takođe, prilika da još jednom zamolimo pacijente koji nijesu u prilici da se pojave na pregledu u već zakazanom terminu da ga na vrijeme otkažu pozivom na isti broj telefona.

 

 

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top