Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a na dar još jedna radna stanica

Ambasada Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, uz svesrdnu podršku Nevladine Fondacije “Građanska alijansa”, donirala je Odjeljenju za radiološku dijagnostiku Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) blizu 36.000 eura za nabavku radne stanice za MR aparat i kalem za rame. Takođe je ovom donacijom Odjeljenju za radiološku dijagnostiku obezbijeđeno i renoviranje toaleta.

Predstvanici KCCG sa Ambasadorom Savezne Republike Njemačke Peterom Feltenom i Milanom Radovićem i Pavlem Ćupićem iz Građanske alijanse

O značaju donacije najbolje govori podatak da je Odjeljenje do sada posjedovalo samo jednu radnu stanicu čime se ograničavao rad ljekara. Instaliranje nove radne stanice obezbijediće radiolozima komforniji, a samim tim i efikasniji, svakodnevni rad jer će u isto vrijeme moći dva ljekara da očitavaju nalaze. Magnetna rezonanca je neizostavna dijagnostička metoda za većinu kliničkih stanja i oboljenja kod djece i u savremenoj medicini je gotovo nezaobilazna. U Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a na godišnjem nivou uradi se preko dvije hiljade pregleda magnetnom rezonancom kod djece iz cijele Crne Gore.

Dr Velibor Majić, direktor IBD sa Ambasadorom Savezne Republike Njemačke Peterom Feltenom
Dr Velibor Majić, direktor IBD, dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG i Ambasador Peterom Feltenom

Osim savremene medicinske opreme i sofisticiranih aparata veoma je važno obezbijediti i kvalitetne uslove pacijentima i zaposlenima. Zato je veoma važno da naši najmlađi pacijenti u našoj ustanovi imaju kvalitetne sve sadržaje.

Donirana radna stanica za magnet
Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG, ambasador Peter Felten i dr Zorka Ilić, načelnica Odjeljenja za RTG dijagnostiku IBD

Veoma smo zahvalni Ambasadi SR Njemačke što je opredijelila donaciju Odjeljenju koje ima nezamjenjivu ulogu u liječenju naših najmlađih pacijenata.  

Ovim povodom direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, uručila je zahvalnicu ambasadi SR Njemačke u Crnoj Gori i predstavnicima NF “Građanska Alijasa” koja je nesebično pomogla da se ova donacija realizuje.

Dr Velibor Majić, direktor IBD-a uručio zahvalnicu Građanskoj Alijansi
Milan Radović, programski direktor Građanske alijanse sa dr Veliborom Majićem, direktorom IBD

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top