Održan Simpozijum o tiroidnoj žlijezdi i trudnoći sa međunarodnim učešćem

Pod pokroviteljstvom Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, juče je održan “Simpozijum o tiroidnoj žlijezdi i trudnoći sa međunarodnim učešćem” u hotelu “CUE” u Podgorici koji je okupio eminentne stručnjake iz oblasti endokrinologije, ginekologije i primjene ćelijske i genske terapije, iz Crne Gore, Srbije i Italije.

Sa-Simpozijuma-u-Hotelu-CUE-Podgorica
Sa Simpozijuma u Hotelu CUE Podgorica

Na simpozijumu predavanja su bila vezana za uticaj tiroidne žlijezde i bolesti tiroidne žlijezde na trudnoću. Predavači iz Srbije bili su prof. dr Miloš Žarković, prof. dr Eliana Garalejić, prof. dr Biljana Nedeljković Beleslin, prof. dr Jasmina Ćirić, doc. dr Mirjana Stojković i dr Džihan Abazović. Iz Italije, predavači su bili prof.dr Alfredo Pontecorvi, dr Domenico Milardi, dr Carmine Bruno i dr Roberto Novizio, dok su iz Crne Gore predavači bili organizatorke skupa prof. dr Snežana Vujošević i doc. dr Sanja Medenica, a moderatori sesija dr sc. med. Sreten Kavarić, dr Olivera Bošković, doc.dr Aleksandar Đogo, dr Valentina Kalinić i dr Zlata Kovačević.

Simpozijum o tiroidnoj žlijezdi i trudnoći sa međunarodnim učešćem
Simpozijum o tiroidnoj žlijezdi i trudnoći sa međunarodnim učešćem

Prof. dr Snežana Vujošević, direktorica Centra za nauku KCCG i predsjednica Udruženja endokrinologa Crne Gore, uvodnim obraćanjem otvorila je simpozijum i pozdravila sve učesnike, a posebno goste iz Italije i Srbije i poželjela uspješan edukativni skup na kojem će steći nova znanja koja će unaprijediti njihov dalji rad.

Prof. dr Snežana Vujošević, direktor Centra za nauku KCCG i predsjednica Udruženja endokrinologa Crne Gore
Prof. dr Snežana Vujošević, direktor Centra za nauku KCCG i predsjednica Udruženja endokrinologa Crne Gore

Državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Crne Gore, Slađana Ćorić, u svom obraćanju istakla je da se nada će konstruktivni simpozijum doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Fokus Ministarstva zdravlja jeste univerzalna zdravstvena zaštita. U tom segmentu, poeban dio i posebnu pažnju pridajemo značajnom unaprjeđenju trudnica, porodilja i male djece. Ovaj simpozijum je vrlo važan u karici koja daje potpun segment tog poglavlja”, kazala je Ćorić.

Slađana Ćorić, državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Crne Gore
Slađana Ćorić, državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Crne Gore

Direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, u svom obraćanju pozdravila je sve prisutne i kazala da organizovanje medicinskih naučnih skupova sa učešćem stranih i domaćih stručnjaka predstavlja izuzetan doprinos u sticanju, razvoju i širenju najnovijih dostignuća u endokrinologiji u našoj zemlji.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG
Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG

“Takođe su i značajan faktor u regionalnim naučnim okvirima. Osnovni cilj je da se sa usvajanjem novih znanja, u svakom trenutku pruži najbolji tretman i liječenje pacijentima. Upravo ovakvi simpozijumi služe za razmjenu iskustava i znanja, a posebno za   edukaciju mladih kadrova. Iskreno čestitam organizatorima simpozijuma koji su ulozili energiju, znanje, trud, entuzijazam, da bi na najbolji način pokazali da smo dobri domaćini, ali i stručnjaci. Još jednom vas srdačno pozdravljam i želim uspješan rad na simpozijumu”, zaključila je dr Radulović.

Simpozijum je bodovan od strane Ljekarske komore Crne Gore.

Velika posjećenost Simpozijumu
Velika posjećenost Simpozijumu

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top