Održana komemoracija povodom smrti dr Ljubinke Dragaš Vukčević

Komemoracija povodom smrti naše uvažene doktorke Ljubinke Dragaš Vukčević, specijalistkinje pedijatrije i supspecijalistkinje neonatologije, održana je danas u amfiteatru Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

Komemoracija - Dr Ljubinka Dragaš Vukčević
Komemoracija - Dr Ljubinka Dragaš Vukčević

Medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore, doc. dr Zoran Terzić, pozvao je prisutne da minutom ćutanja odaju posljednju počast doktorki Ljubinki Dragaš Vukčević.

On je podsjetio da nas je dr Ljubinka zauvijek napustila 17. novembra, na dan koji je u cijelom svijetu posvećen prijevremeno rođenoj djeci.

Doc. dr Zoran Terzić
Doc. dr Zoran Terzić

“Da li je ovo igra sudbine?”, zapitao se dr Terzić.

“Njena porodica i svi mi koji smo imali privilegiju da radimo i družimo se sa njom pamtićemo je kako sa anđeoskim osmijehom na licu hrabro i dostojanstveno odolijeva svim izazovima koje je pred nju život postavio”, kazao je dr Terzić.

Dr Danojla Dakić, doc. dr Zoran Terzić i dr Velibor Majić
Dr Danojla Dakić, doc. dr Zoran Terzić i dr Velibor Majić

Emotivnim riječima od dr Ljubinke oprostio se direktor Instituta za bolesti djece, dr Velibor Majić.

Dr Velibor Majić
Dr Velibor Majić

“Sa neizmjernom tugom opraštamo se od naše drage Ljubinke koja nas je zauvijek napustila 17. novembra, baš na dan onih kojima je posvetila svoj život. Ljubinka je u naš kolektiv došla 1997. a od 2002. godine radila je kao pedijatar i kasnije kao neonatolog. Ko god je radio sa njom zna koliko je bila ljudska i topla u komunikaciji, nevezano da li je prvi sat dežurstva ili dvadeset i četvrti, a taj blagi osmijeh kojim nas je dočekivala na odjeljenju bio je poseban. Bila si ruka spasa i utjeha kad je bilo najteže”, kazao je dr Majić.

Sa komemoracije
Sa komemoracije

“Svojim nesebičnim zalaganjem i iznad svega stručnošću, unijela je radost u mnoge porodice u Crnoj Gori. Njeno dobro djelo zauvijek će živjeti kroz djecu koju je svojom stručnošću i zalaganjem otrgla od najgoreg”, rekao je dr Majić i dodao da je bila privilegija raditi sa njom a porodici da je na čast što su je, kako je kazao, takvu imali.

Sa komemoracije Dr Ljubinke Dragaš Vukčević
Sa komemoracije Dr Ljubinke Dragaš Vukčević

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top