Opremljena ambulanta za fizijatriju i rehabilitaciju Instituta za bolesti djece

Predsjednik Odbora direktora Societe Generale Montenegro banke, gdin Milorad Katnić i izvršni direktor za komercijalne poslove i zamjenik glavnog izvršnog direktora gdin Radule Raonić, obišli su sa direktoricom Klničkog centra Crne Gore (KCCG) Zoricom Kovačević, medicinskom direktoricom doc. dr Snežanom Raspopović, direktoricom Instituta za bolesti djece (IBD) dr Sonjom Milašinović i fizijatrom dr Milenom Adžić ambulantu za fizijatriju i rehabilitaciju Instituta za bolesti djece čije opremanje je omogućeno donacijom banke, a vrijednost iznosi 20 hiljada eura.

Na vrijednoj donaciji, ne skrivajući zadovoljstvo, zahvalila se dr Milena Adžić.

“Htjela bih da se zahvalim donatorima i Kliničkom centru na sluha da se formira Odeljenje dječije fizijatrije, da se ovaj prostor uredi, da konačno naši mali pacijenti mogu da vježbaju u adekvatnim uslovima. Klinički centar je imao sluha i da nas šalje na dodatne edukacije tako da ja kao ljekar i moji terapeuti idemo na edukaciju iz Bobath koncepta i Vojta terapije, tako da ćemo na taj način još više unaprijediti našu službu i pomoći da se što ranije uključuju djeca koja su sa rizikom po razvoj, tako da je nama negdje neonatologija kao služba u kojoj imamo najviše upliva. Sa ovom edukacijom nama je omogućeno da adekvatno i na vrijeme krenemo sa našom terapijom”, kazala je dr Adžić.

Societe Generale banka Montenegro, kao društveno odgovorna kompanija, posebnu pažnju posvećuje projektima koji su od značaja za dobrobit svih građana Crne Gore, a jedan od prioriteta u njenom društvenoodgovornom djelovanju jeste unapređenje zdravstvenog sistema i podrška stvaranju boljih uslova liječenja i boravka u zdravstvenim institucijama.

Predsjednik Odbora direktora banke, gdin Milorad Katnić je takođe iskazao zadovoljstvo realizovanom donacijom.

„Zadovoljstvo nam je što kroz naše redovne donacije možemo da pomognemo Kliničkom centru Crne Gore, kao najvećoj zdravstvenoj instituciji u zemlji, u njihovoj misiji pružanja njege i liječenja naših građana. Zdravlje svih stanovnika Crne Gore, a posebno najmlađih članova našeg društva treba da bude prioritet i zbog toga se nadamo da će i ova donacija banke doprinijeti tom cilju“, rekao je gdin Katnić zahvaljujući se na saradnji sa KCCG i menadžmentom naše ustanove.

“Najprije želim da se zahvalim na saradnji koju imamo sa Kliničkim centrom Crne Gore. Želim da se zahvalim direktorici Kovačević i doktorima, ne samo na našoj dobroj saradnji, već zato što su na usluzi pacijentima. Mi smo opredijeljeni, kao banka, da dio svog profita izdvajamo za one oblasti za koje vjerujemo da su najznačajnije za društvo. U prvom redu zdravstvena zaštita i obrazovanje. Ovo je naš pokušaj i skroman doprinos da pomognemo razvoju zdravstvenog sektora i unapređenju zdravstvene zaštite. Vrlo smo srećni da je novac utrošen za Odeljenje fizijatrije, za najmlađe pacijente, i da možemo danas da vidimo da je to urađeno racionalno, efikasno i optimalno za kratko vrijeme i da su mališani koji će ovde imati njegu dobili jako dobre uslove”, kazao je gdin Katnić koji je iskoristio priliku da pozove i druge da slijede njihov primjer.

Koristimo priliku, ne da promovišemo našu banku koja redovno podržavam ovakve aktivnost, već i da pozovemo druge, naše klijente i druge velike kompanije da budu društveno odgovorne i da dio svog profita izdvajaju za ove oblasti koje su stvarno prioritet za društvo i naše građane” izričit je gdin Katnić, zahvlajujući se i zaposlenima u banci koji, ne samo kroz izdvajanje dijela profita, već i kroz svoje individualne aktivnosti i akcije podržavaju zdravstveni sektor i sektor obrazovanja u Crnoj Gori.

Direktorica Kovačević je gdinu Katniću uručila zahvalnicu kao znak sjećanja da su, kako je kazala, uradili dobro djelo.

“Meni je samo ostalo da se zahvalim našim prijateljima iz banke koji su po ko zna koji put izašli u susret. Mislim da su sredstva uložili na pravi način i na pravo mjesto. Malo je trebalo da se dogovorimo, par minuta, da sredstva kao društveno odgovorne firme uključimo u Dječiju bolnicu jer je naš prioritet, kao menadžmenta Kliničkog centra, bio u fokusu Institut za bolesti djece i u pogledu opreme, donacija i edukacije”, kazala je ovim povodom direktorica Kovačević.

“ Svakodnevno smo na tom fonu, da sve što je potrebno institutu za bolesti djece obezbjedimo u što kraćem roku. Ja želim da se zahvalim na saradnji koju imamo, na ispomoći, na razumijevanju i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti da se dogovaramo i za još važnije stvari, izgradnju kapitalnih objekata koje namjeravamo da radimo tokom ove i naredne godine”, rekla je Kovačević navodeći da je KCCG u minuloj godini imao blizu dva miliona donacija. Ona je iskazala uvjerenje da će KCCG i u ovoj godini imati veliki broj donacija i da će i dalje biti usmjeravane za IBD.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top