POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU KCCG I UNIVERZITETSKE BOLNICE KOČ IZ ISTANBULA

Direktrorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević, i gdin Ertan Mehmet ispred Univerzitetske bolnice KOČ iz Turske, u prisustvu medicinske direktorice KCCG doc. dr Snežane Raspopović i predsjednika Odbora direktora KCCG dr Jevta Erakovića, potpisali su u Podgorici Memorandum koji podrazumijeva saradnju u oblasti zdravstvene djelatnosti kao i stručnog, praktičnog i naučnog usavršavanja.

Zdravstvena grupacija KOČ, koja uključuje i Američku bolnicu, je najstarija bolnica u privatnom zdravstvenom sektoru i iduće godine proslavlja 100 godina postojanja. Radi se o grupaciji sa izrazito razvijenom dijagnostikom i kapacitetima za hospitalni tretman velikog i različitog broja oboljenja. Od izuzetnog su ugleda u zdravstvu uopšte.

Poslovna saradnja, po navedenom Memorandumu, obuhvata programe od obostranog interesa obje institucije. Saradnja će se vršiti kroz aktivnosti kao što su razmjena osoblja, naučnih materijala, publikacija i informacija, zatim zajedničke istraživačke aktivnosti i publikacije. Univerzitetska bolnica KOČ će našoj ustanovi pružati savjetovanje u cilju unapređenja zdravstvene djelatnosti. Memorandum, takođe, podrazumijeva i edukativne programe za medicinsko osoblje KCCG-a. Aktivnosti će biti sprovedene nakon međusobnih konsultacija dvije institucije.

Ovaj Memorandum je nastavak uspostavljanja saradnje KCCG sa međunarodnim referentnim zdravstvenim institucijama, koja ima za cilj unapređenje i podizanje nivoa pružanja zdravstvenih usluga u našoj ustanovi.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top