POZIV ZA MEDIJE

XIV KONGRES BALKANSKOG UDRUŽENJA ZA NEFROLOGIJU, DIJALIZU I TRANSPLANTACIJU ORGANA

Crna Gora je ove godine domaćin XIV kongresa Balkanskog udruženja za nefrologiju, dijalizu i transplataciju ograna (Balkan Association of Nephrology, Transplatation and Artificial Orggans) BANTAO u organizaciji NVO “Udruženja nefrologa Crne Gore”.

XIV BANTAO kongres održaće se od 20. do 23. septembra u Hotelu Splendid u Bečićima, a svečano otvaranje upriličeno je 20. septembra sa početkom u 18h.

Na svečanom otvaranju uvodnu riječ imaće prof. dr Marina Ratković, predsjednica XIV BANTAO kongresa i predsjednica NVO “Udruženja nefrologa Crrne Gore”. Pozdravnu riječ imaće gdin Dimitrije Popović, hrvatski i crnogorski akademski slikar, prof. dr Sanja Damjanović, ministar nauke u Vladi Crne Gore, dr Jevto Eraković, direktor Klničkog centra Crne Gore, gdin Sead Čirgić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, gdin Milovan Vujović, sekretar Ministarstva zdravlja u Vladi Crne Gore, gđa Željka Murišić u ime transplantiranih pacijenata i drugi.

Učešće je prijavilo preko 250 učesnika iz dvanaest zemalja Balkana: Turske, Grčke, Albanije, Bugarske, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Kosova i Crne Gore.

BANTAO predstavlja uspješan model saradnje na Balkanu i čini granice sa našim susjedima i šire manje vidljivim. Jedan od glavnih ciljeva BANTAO, osnovanog 1993. godine u Ohridu, je da promoviše i podrži naučnu i tehnološku saradnju u oblasti interne medicine i transplantacije organa. BANTAO kongresi pružaju platformu za razmjenu iskustva i ogroman potencijal za saradnju na profesionalnim i naučnim projektima.

Pozivamo medije da izvještavaju sa ovog važnog stručnog skupa iz oblasti medicine.

Prof. dr Marina Ratković

Predsjednica XIV BANTAO kongresa
i predsjednica NVO “Udruženja nefrologa Crne Gore”

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top