Predstavništvo AstraZeneca doniralo medicinske aparate Kliničkom centru

Predstavništvo kompanije AstraZeneca UK doniralo je Internoj klinici i Klinici za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) po jedan 12-okanalni EKG aparat posljednje generacije. Takođe su za potrebe Klinike za kardiologiju, donirali i špric pumpe sa mjerenjem pritiska u sistemu i centralni monitor sa licencama za osam pacijenata. Ukupna vrijednost donacije iznosi preko 10.500 €.

Donirani EKG Aprat

Interna klinika i Klinika za kardiologiju su među najopterećenijim organizacionim jedinicama naše ustanove i samim tim nabavka nove i zanavljanje postojeće opreme je od vitalnog značaja za njihovo redovno funkcionisanje. Donirani aparati će omogućiti zaposlenima efikasnije i bezbjednije zbrinjavanje veoma zahtjevnih pacijenata. Zato ova donacija zaslužuje pažnju i zahvalnost posebno ako znamo da se na Internoj klinici na godišnjem nivou bolnički liječi preko 13.500 pacijenata a na Klinici za kardiologiju preko 7.000 pacijenata. Navedene brojeke se odnose samo na hospitalizovane pacijente ove dvije klinike.

Dr Đorđije Krnjević, direktor Interne klinike KCCG i Sanja Minić, glavna sestra Interne klinike sa Zoranom Rojevićem, predstavnik AstraZeneca

Za uspješno liječenje pacijenata nijesu dovoljne stručne vještine i znanje ljekara već je obavezna i tehnička podrška, odnosno savremena medicinska oprema kao što je ova koju smo danas dobili.

Dr Đorđije Krnjević, direktor Interne klinike KCCG uručio je zahvalnicu Zoranu Rojeviću, predstavniku AstraZeneca

Direktor Interne klinike KCCG, dr Đorđije Krnjević, je prilikom primopredaje donacije uputio iskrenu zahvalnost predstavništvu AstraZeneca u ime KCCG, svoje lično i u ime naših pacijenata. Ističući ovom prilikom značaj doniranih aparata u svakodnevnoj borbi ljekara za život i zdravlje naših osiguranika, iskazao je nadu i uvjerenje da će se, u interesu naših pacijenata, uspješna saradnja nastaviti i ubuduće. On je takođe kazao da se nada da će i druge institucije i kompanije, koje su u mogućnosti, pokazati društvenu odgovornost i slijediti primjer AstraZeneca, naročito, kako je istakao, jer se u KCCG liječe najzahjtjevniji i najkompleksniji pacijenti ne samo iz Podgorice, već i iz cijele Crne Gore. 

Dr Krnjević je u ime KCCG predstavniku AstraZeneca Zoranu Rojeviću uručio zahvalicu.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top