Predtransplantaciona priprema i posttransplantaciono vođenje naših pacijenta perfektno

25. april 2024.

Ekspertski tim hirurga za transplantaciju jetre prof. dr Remzi Emiroğlu i prof. dr Tonguc Utku Yilmaz i pedijatrica-gastroenterohepatolog prof. dr Vildana Ertekin, boravili su u jednodnevnoj radnoj posjeti Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore. O referencama profesora Emiroğlu najbolje govori činjenica da ga u Turskoj zovu „hirurg sa magičnim prstima“.

Posjeta ljekara iza Aci Badem Klinike Kliničkom centru Crne Gore

U Klinici Aci Badem do sada je transplantirano 20 crnogorskih pacijenata od kojih je osmoro dječijeg uzrasta od toga četvoro u prvoj godini života.

Prof. dr Vildana Ertekin je sa pedijatricom-gastroenterohepatološkinjom IBD-a dr Dušankom Novosel obavila kontrolu desetoro djece, osmoro transplantiranih i dvoje potencijalnih kandidata za transplantaciju koja su na praćenju jer imaju oboljenja jetre.

Prof. dr Remzi Emiroğlu iz Turke na prijemu kod direktora KCCG
Sa sastanka u KCCG
Sa sastanka sa direktorom KCCG

Uvažene ljekare primio je direktor KCCG-a dr Aleksandar Radović sa saradnicima, dr Veliborom Majićem, direktorom IBD-a, dr Dušankom Novosel i dr Aleksandrom Kujovićem, specijalistom opšte i supspecijalistom abdominalne hirurgije Hirurške klinike.

Dr Aleksandar Radović, direktor KCCG

Dr Radović se zahvalio turskim kolegama na dosadašnjoj uspješnoj i visokoprofesionalnoj saradnji na zadovoljstvo prije svega, crnogorskih osiguranika, naglašavajući da ima prostora za dalje unapređenje.

Dr Dušanka Novosel sa prof. dr Vildanom Ertekin

Prof. dr Emiroğlu i njegove turske kolege su, između ostalog, naglasili odličnu saradnju sa crnogorskim ljekarima posebno ističući da pacijenti „dolaze perfektno pripremljeni“ u njihovu ustanovu kao i njihovo odlično postoperativno praćenje u Crnoj Gori. U cilju daljeg unapređenja saradnje dogovorena je višemjesečna edukacija naših mlađih ljekara u njihovom Centru za predtransplantacionu pripremu i posttransplantaciono vođenju naših najmlađih pacijenata.

U toku pregleda pacijenata u IBD-u
Pacijent u ambulanti IBD-a

U cilju unapređenja dalje saradnja, a sve u interesu obezbjeđivanja najbolje zdravstvene zaštite crnogorskim osiguranicima, menadžment KCCG prihvatio je poziv uvaženog prof. dr Remziji da u narednom periodu posjeti Kliniku Aci Badem.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top