Premijer i ministar zdravlja obišli Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore Šćekić: Zdravstvenim radnicima u Urgentnom 15 odsto bonusa na platu

Plate zaposlenih u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore  narednog mjeseca biće uvećane 15 odsto.

To je  najavio ministar zdravlja Dragoslav Šćekić koji je danas sa predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem obišao ovu ustanovu. 

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, premijer Crne Gore Dritan Abazović i direktorica KCCG dr Ljiljana Radulović

“Vidjeli smo da iako rade u ograničenom prostoru, zaposleni u Urgentnom centru postižu vrlo kvalitetne rezultate i kroz komunikaciju sa pacijentima smo odlučili da im posvetimo pažnju i zahvalimo im se. U dogovoru sa premijerom i menadžmentom KCCG, donijeli smo odluku da nagradimo zaposlene u Urgentnom centru sa 15 odsto i pokažemo svima u zdravstvenom sistemu da treba da slijede ovakvo ponašanje“ , naveo je Šćekić.

On je, poslije obilaska Urgentnog centra sa premijerom Abazovićem zahvalio zaposlenima na požrtvovanosti u dosadašnjem radu i kazao da se krenulo sa stvaranjem tehničkih uslova za izgradnju novog Urgentnog bloka, ali i da se u septembru očekuje postavljanje kamena temeljca za Infektivnu kliniku.

“Upravo je završen projektni zadatak, a Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja treba da raspiše tender za idejno rješenje. Nakon toga idemo ka projektu koji će stvoriti uslove da naredne godine krenemo sa izvođenjem radova”, naveo je Šćekić.

U posjeti Urgentnom centru KCCG

Obraćajući se menadžmentu Kliničkog i Urgentnog centra premijer Abazović je istakao da je njihova borba u ovim uslovima herojska i da Vlada ima želju da uradi sve na poboljšanju uslova u kojima rade.

,,Klinički centar je srce zdravstvenog sistema cijele države. Akcenat Vlade u narednom periodu biće na zdravstvenom sistemu. Nema više stajanja za investicije u zdravstvu“, naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, premijer Crne Gore Dritan Abazović, direktorica KCCG dr Ljiljana Radulović i direktor Urgentnog centra KCCG dr Nebojša Brnović

On je dodao da će svaki, makar i najmanji zdravstveni centar  biti na neki način nagrađen i podržan u cilju stvaranja boljih uslova.

“Ne možemo da zaboravimo medicinski a i nemedicinski kadar. Možemo da imamo najsavremeniju aparaturu ali ako nemamo ljudstvo nećemo imati ništa. Danas smo se odlučili da podržimo zaposlene u Urgentnom centru a vjerujem da ćemo doći u situaciju da podržimo i sve ostale“  kazao je Abazović.

Radni sastanak

Direktorica KCCG-a  dr Ljiljana Radulović kazala je da se godinama unazad pričalo o idejama kako da se pomogne toj instituciji, ističući da je bitnije od svega što se prepoznaje rad zaposlenih.

“Ne zaboravite da je ovdje stalno zaposleno samo osam specijalalista i osam specijalizanata kao i 70 medicinskih tehničara. U prosjeku dežuraju sedam puta mjesečno. Ovo je dokaz da, ukoliko radimo složno i kako treba, stižu pohvale pacijanata”, kazala je Radulović.

Radni sastanak

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top