REAGOVANJE DIREKTORICE KLNIČKOG CNETRA CRNE GORE ZORICE KOVAČEVIĆ NA OTVORENO PSIMO SINDIKATA DOKTORA MEDICINE

Povodom poslednjeg u nizu djelovanja Sindikata doktora medicine obavještavam javnost da upravo oni iznose neistine, uznemiravaju naše građane i destabilizuju rad najreferentnije i najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, pa samim tim i crnogorskog zdravstvenog sistema. Stojim odgovorno iza svake svoje izgovorene riječi koje su potkrijepljene činjenicama.

Imajući u vidu da sam otorena za saradnju za sve dobronamjerne ljude a samim tim i dobronamjerne kritičare, žao mi je što u meni nijesu našli partnera za dijalog, već su se odlučili za neargumentovane napade sa neutemeljenim činjenicama.

Svojim istupom sami sebe demantuju uhvaćeni u kolo sa kolegama koji najmanje prava imaju da bilo kome spočitavaju kada govorimo o profesionalnom angažovanju i odnosu prema kolegama.

Informacija o navodnim ostavkama ljekara na mjesto direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo su netačne. Naime, tačno je da smo pomenutim ljekarima ponudili da rukovode Klinikom do imenovanja novog direktora na šta su oni izjavili da smatraju da nijesu još spremni za rukovođene istom. Imamo zainteresovanih kandidata za direktora Klinike i u toku su pregovori sa njima. Klinika funkcioniše redovno, načelnici savjenso obavljaju svoje dužnosti, a koordinator je doc. dr Snežana Raspopović a ne VD direktor.

Odjeljenjem za patologiju trudnoće ne rukovodi direktor već načelnik a odjeljenja za fetalnu medicine i visoko rizičnu trudnoću još nijesu formiarana pa ne mogu ni imati načelnike. Tačno je da je po novoj sistematizaciji u planu da se u budućnosti formiraju i ova odjeljenja.

Što se tiče načelnika operacionog bloka u IBD-u, nakon podnošenja ostavke dr Majića iz ličnih razloga, istim rukovodi direktor Dječije hirurške klinike dr Arif Bajmak. Od juče odjeljenjima na koja su podnijele ostavke imenovane doktorke rukovodi direktor Pedijatrijske klinike dr Draško Nikčević.

Važno je da zna crnogorska javnost da pomenuti doktori obavljaju svoje redovne aktivnosti u svojim matičnim odjeljenjima sa tom razliko što više ne rukovode njima. Trenutno u IBD-u na Odjeljenju pulmologije liječi se troje djece, Endokrinologije  petoro (što je inače veći broj od prosjeka, odnosno, tri pacijenta) a nefrologije dvoje. Inače se radi o odjeljenjima na kojima je mali broj hospitalizovane djece pa je tako, na primjer, u maju na Odjeljenju nefrologije pola mjeseca bilo bez ijednog pacijenta a pola mjeseca samo tri. Uvjeravamo javnost da sve klinike naše ustanove funkcionišu redovno.

Zorica Kovačević, dirktorica Klničkog centra Crne Gore

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top