REAGOVANJE KOLEGIJUMA DIREKTORA ORGANIZACIONIH JEDINICA KLINIČKOG CENTRA CRNE GORE

Na redovnom kolegijumu Klničkog centra Crne Gore (KCCG), kojem prisustvuje menadžment i rukovodioci organizacionih jedinica naše ustanove, jutros je razmatrana aktuelna sinhronizovana manipulativna aktivnost jednog broja kolega iz Sindikata doktora medicine (SDM) zaposlenih u KCCG. Nakon sagledavanja svih relevantnih činjenica menadžment i direktori smatraju da se radi o sinhronizovanim, neutemeljenim i netačnim navodima, kojim želi da se uruši ugled KCCG, a samim tim i povjerenje u pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite našim građanima.

Stim u vezi, direktori organizacionih jedinica KCCG najoštrije osuđuju istupe poslednjih dana pojedinih ljekara naše ustanove koji su članovi SDM i ograđuje od izjava koje je predsjednica SDM dr Milena Popović  iznijela  u otvorenom pismu upućenom u petak direktorici KCCG Zorici Kovačević.

Na ovaj način postupanje članova SDM i predsjenice dr Popović, prije svega iznošenjem netačnih informacija kojima pokušavaju da degradiraju rad naše ustanove i omalovaže postignute rezultate iskonstruisanim i tendencioznim aferama, ne utiču na poboljšanje statusa crnogorskih ljekara, što bi trebalo da je glavni cilj sindikalnog djelovanja.

Naprotiv, ovakvi istupi u javnosti urušavaju integritet odgovornih i profesionalnih kolega i destabilizaciju KCCG. Sadašnje djelovanje SDM ne unapređuje struku, već kod javnosti izaziva nepovjerenje koje je, pored stručnog znanja medicinskog osoblja, kvalitetnih uslova za rad zaposlenih i boljih uslova za boravak pacijenata, preduslov  za kvaliteno liječenje i izlječenje naših pacijenata.

KOLEGIJUMA DIREKTORA ORGANIZACIONIH JEDINICA KLINIČKOG CENTRA CRNE GORE

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top