REAGOVANJE POVODOM TEKSTA OBJAVLJENOG U DNEVNOJ NOVINI „DAN“

Povodom teksta objavljenog u današnjoj dnevnoj novini „Dan“, koji se odnosi na saglasnost Vlade Crne Gore o prodaji aparat za magnetnu rezonacu u Centru za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore, radi objektivnog informisanja javnosti ovim putem dostavljamo sljedeće REAGOVANJE:

 U dnevnoj novini „DAN“, u nedelju, 24. juna 2018. godine na strani 9, objavljen je tekst pod naslovom „Vlada namješta poslove Roćenovom kumu“  i nadnaslovom „SPORNA ODLUKA MINISTARSTVA ZDRAVLJA O PRODAJI MAGNETNE REZONANCE KLINIČKOG CENTRA“.

Autor objavljenog testa, koji je zlonamjeran i tendenciozan, ili je neinformisan ili nema kapaciteta da se bavi ovom uzvišenom profesijom. Na ovaj zaključak navodi nas sami sadržaj teksta, jer novinar istraživač mora da zna zakonske procedure kada se bavi odrđenom temom, što je za očekivati i u konkretnom slučaju. Takođe je za očekivati da je novinar upoznat da je naša ustanova raspisala tender za nabavku novog aparata za magnetnu rezonacnu za adultne pacijente.

Radi crnogorske javnosti podsjećamo još jednom da je Vlada Crne Gore iz budžeta opredijelila za KCCG oko 8 miliona eura za nabavku tkz. teške opreme, u koju spada i novi aparat za magnetnu rezonacu (MR) za potrebe adultnih pacijenata.

Tim povodom KCCG je raspisao tender i ugovorio nabavku novog MR aparat najnovije generacije od 3T proizvođača Saimens koji treba da bude montiran 23. avgusta tekuće godine.

S obzirom da je Ugovorom precizirano da je isporučilac u obavezi da prostor adaptira za montiranje novog aparata, to je bilo neophodno postojeći MR aparat od 1T, montiran 2000. godine i koji se više ne proizvodi te je za nejga  prestala servisna podrška, tj. nema rezervnih djelova, demontirati do 13. jula. Poštujući zakonsku regulativu, bila je neophodna saglasnost Vlade za njegovu prodaju.

Ovaj projekat KCCG sprovodi planski jer je najmanji broj pregleda u našoj ustanovi upravo u ljetnjim mjesecima.

Najvažnije je ipak da pacijenti neće biti uskraćeni za ovu vrstu dijegnostkie za vrijeme koje je neophodno za demontiranje postojećeg i montiranje novog aparata, jer će svi zakazani pregledi biti obavljani u redovnom i dopunskom radu na drugom aparatu u Centru za radiološku dijagnostiku kao i na aparatu u Institutu za bolest djece.

 

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top