SAOPŠTENJE: Direktor KCCG dr Jevto Eraković u posjeti Kliničkom centru Srbije

Direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković sa saradnicima boravio je u zvaničnoj posjeti Kliničkom centru Srbije, gdje je razgovarao sa svojim kolegom prof. dr Milikom Ašaninom i njegovim saradnicima.

Na sastanku je ocijenjeno da dvije zdravstvene institucije imaju veoma dobru saradnju, koja će se, kako je naglašeno, u narednom periodu intenzivirati i dodatno unapređivati, prije svega, kroz razmjenu stručnih kadrova.

Dr Eraković je kazao da su aktivnosti Kliničkog centra Crne Gore usmjerene na unapređenje prostornih i tehnoloških uslova i podizanja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima. Cilj je, kako je naveo, da Klinički centar Crne Gore u narednom periodu usvajanjem i primjenom novih znanja u KCCG izvodi najsavremenije i najzahtjevnije hirurške zahvate i terapijske procedure, što nas svrstava u grupu referentnih ustanova, koje su osposobljene da zdravstvene usluge pružaju, ne samo crnogorskim osiguranicima, već i pacijentima iz okruženja i šire. U tom smislu, kako je naveo, od velikog značaja je saradnja sa Kliničkim centrom Srbije, najvećom i najreferentnijom zdravstvenom ustanovom u Srbiji, čiji ljekari posjeduju vrhunsko medicinsko znanje i izuzetne stručne potencijale.

Prof. dr Milika Ašanin istakao je da u Kliničkom centru Srbije radi visoko stručan kadar, koji će kroz saradnju sa kolegama iz Kliničkog centra Crne Gore, svoje znanje prenositi i primjenjivati u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi, u interesu građana.
Direktori kliničkih centara dvije zemlje, dogovorili su realizaciju zajedničkih projekata u oblasti uspostavljanja kontrole kvaliteta u svim segmentima Kliničkog centra, izrade protokola i razmjene stručnih kadrova. Dogovorena je i zvanična posjeta delegacije Kliničkog centra Srbije Kliničkom centru Crne Gore.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top