SAOPŠTENJE: Direktor KCCG dr Jevto Eraković u posjeti Ministarstvu zdravlja Republike Makedonije

Direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković i makedonski ministar zdravlja dr Venko Filipče saglasni su da Crna Gora i Makedonija imaju prostor za produbljivanje saradnje, kroz pružanje obostrane pomoći i razmjenu iskustava u cilju unapređenja medicinske struke i nauke. Ovo je ocijenjeno tokom prve zvanične posjete dr Erakovića Ministarstvu zdravlja Republike Makedonije, koja je uslijedila na poziv ministra Filipčea.

Dr Eraković je upoznao makednoskog ministra zdravlja sa kapacitetima Kliničkog centra Crne Gore, naglašavajući da se u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi sprovode najsloženije medicinske procedure, kao što su transplantacija, kardiohirurgija i mnoge druge, kao i da se u kontinuitetu radi na prostornom i tehnološkom osavremanjavanju i edukaciji kadra. Zahvljujući tome, ljekari Kliničkog centra osposobljeni su da pružaju najsloženije i najzahtjevnije zdravstvene usluge, ne samo crnogorskim osiguranicima, nego i pacijentima iz regiona.

Dr Eraković i dr Filipče, dogovorili su realizaciju zajedničkih aktivnosti u dijelu razmjene stručnih kadrova i primjene dijagnostičkih i terapijskih procedura za crnogorske i makedonske pacijente.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top