SAOPŠTENJE: Nastavak saradnje Kliničkog centra Crne Gore i Univerzitetskog KC Tuzla

Direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković i stručni savjetnik prof. dr Vaso Antunović boravili su u srijedu 12. 12. 2018. godine u zvaničnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, gdje ih je primio direktor ove zdravstevne ustanove  prof. dr Nešad Hotić sa saradnicima. Sastanku je prisustvovao i ministar zdarvstva Tuzlanskog kantona, dr Bahrudin Hadžiefendić.

 

 

Na sastanku je bilo riječi o nastavku saradnje, u skladu sa Sporazumom o saradnji između dvije ustanove, koji je potpisan u maju ove godine u cilju unapređenja medicinske njege i poboljšanja kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga.

 

 

Dr Eraković je upoznao direktora UKC Tuzla sa kapacitetima Kliničkog centra Crne Gore, naglašavajući da prostorni i tehnološki kapaciteti na visokom niovu i da se u kontinuitetu unapređuju. Takođe, kako je naveo direktor KCCG,  u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi sprovode se najsloženije medicinske procedure, kao što su transplantacija, kardiohirurgija i mnoge druge. Dr Eraković je ocijenio da Univerzitetski klinički centar Tuzla prevazilazi napredak bilo kojeg drugog kliničkog centra u regionu, te da je to razlog zbog kojeg žele saradnju sa ovim centrom kako bi predstavljene projekte implementirali i u Crnoj Gori.

 

Izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i iskazanog zanimanja za UKC Tuzla, direktor prof. dr Hotić upoznao je predstavnike KCCG sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se sprovode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. On je naglasio da su između Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Kliničkog centra Crne Gore već definisani ciljevi u okviru kojih će se realizirati saradnja, s naglaskom na oblast akreditacije i sertifikacije ustanova.

 

I ministar zdravstva dr  Bahrudin Hadžiefendić istakao da će Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona i u narednom periodu pružati punu podršku jačanju prekograničnih projekata i saradnje u cilju unapređenja zdravstvenih sistema dvije države.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top