SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Institut za bolesti djece (IBD), Kliničkog centra Crne Gore, Odjeljenje dječije urologije, posjetiće eminentni dječiji urolog iz Velike Britanije, Prof. Imran Mushtaq i u toku trodnevne posjete od 28. do 30. decembra operisaće dvoje djece sa teškim urođenim anomalijama urotrakta.

Prof. Imran Mushtaq je jedan od vodećih svjetskih dječijih urologa, redovni je profesor i konsultant u Great Ormond Street Hospital u Londonu. Vrlo rano je počeo sticati iskustvo u laparoskopskoj hirurgiji i jedan je od vodećih laparoskopskih hirurga u Velikoj Britaniji, sa velikim brojem urađenih nefrektomija, pijeloplastika, heminefrektomija i adrenalektomija, a veliko iskustvo ima i u robotskoj hirurgiji. Posebno interesovanje profesora Mushtaqa je rekonstruktivna urologija, poremećaji razvoja pola, teških urođenih uroloških anomalija bešike u spektru ekstrofija – epispadija kompleksnih anomalija.
Great Ormond Street Hospital u Londonu je inače jedina ustanova u Velikoj Britaniji koja sveobuhvatno zbrinjava djecu rođenu sa ekstrofijom bešike, jednom od najtežih urođenih anomalija.

Profesor Mushtaq je čan stručnog odbora mnogih prestižnih časopisa, objavio je više naučnih radova u domaćim i međunarodnim naučnim časopisima i publikacijama. Autor je brojnih poglavlja u preko deset zvaničnih udžbenika iz oblasti Dječije urologije.

”Ovo je njegova prva posjeta našoj bolnici i profesor će sa našim timom operisati dvoje djece sa teškim urođenim anomalijama urotrakta”, ističe načelnica Odjeljenja dječije urologije, dr Irena Marić koja je inicirala saradnju sa kolegama iz Great Ormond Street Hospitala u Londonu u kojoj je i sama u više navrata boravila. “Ovom saradnjom naši pacijenti dobijaju najbolje liječenje i za najteža stanja ne odlaze u inostranstvo, naš tim ima priliku da uči od najboljih svjetskih stručnjaka, a nije zanemarljivo da je ovakav vid saradnje ekonomski isplativ za naš zdravstveni sistem. Veliku zahvalnost dugujemo Prof. Mushtaqu i nastavljamo saradnju za dobrobit naših pacijenata”.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top