SAOPŠTENJE

U Klinici za onkologiju i radioterapiju Kliničkog centra Crne Gore trenutno nisu u funkciji oba aparata za radioterapiju. Do prekida rada novog linearnog akceleratora, marke Varian, vjerovatno je došlo zbog problema u napajanju električnom energijom i ovlašćeni serviser radi na otklanjanju kvara, tako da se očekuje da aparat bude u funkciji narednih par dana. Aparat je od puštanja u rad do sada radio u punom kapacitetu, sve veći broj pacijenata se uvodi na zračenje, što je redovna procedura, jer se radi na unapredjenju rada naprednim tehnikama koje su specificne za svaki aparat za zračenje.

Drugi aparat za zračenje marke Siemens, u kvaru je i u toku je nabavka potrebnih djelova, koje treba zamijeniti da bi se kvar otklonio. Očekujemo da će i on biti u funkciji početkom sljedeće sedmice. Treba napomenuti da ovaj aparat radi od 2010. godine u punom kapacitetu, na njemu je zračen veliki broj pacijenata, pa su i kvarovi neminovni.

Svi pacijenti kojima je propisan ovaj vid terapije obaviješteni su da aparati trenutno ne radi i na vrijeme će biti informisani o novom terminu zračenja.

Nažalost, u pitanju su tehnički problemi, koji se dešavaju i očekivani su kada se radi sa ovako sofisticiranom medicinskom opremom.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top