Stomatološka poliklinika uvela nove usluge

Stomatološka poliklinika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) uvela je nove usluge u liječenju “sleep apnea”, ozbiljnog poremećaja koji se karakteriše ponavljanim prekidima disanja tokom sna, tzv. apneama. Sleep apne karakteriše opstrukcija, tj. prestanak disanja i izrazito smanjenje protoka vazduha kroz disajne puteve tokom spavanja u trajanju dužem od deset sekundi. Svaki 20 čovjek, odnosno 5% opšte populacije pati od sleep apnee. Kod pacijenata koji imaju povišen krvni pritisak, a čija terapija slabo djeluje, pojava sleep apnee je čak nevjerovatnih 50%. Pošto se javlja tokom spavanja, sleep apnea je jedan od najčešćih uzroka iznenadnih smrti tokom sna.

 

Dr Snežana Ražnatović, direktrorica Stomatološke poliklinike KCCG

“Sa velikim zadovoljstvom želim da obavijestim crnogorsku javnost da je Stomatološka poliklinika KCCG uvela nove usluge za liječenje sleep apnea. U pitanju su oralni aparati u terapiji sleep apnee i protetska terapija kod bezubih pacijenata sa sleep apneom”, sa ponosom je istakla dr Snežana Ražnatović direktorica Stomatološke poliklinike KCCG.

“Zahvaljujući dr sc. Biljani Milošević, načelnici Odjeljenja stomatološke protetike sa laboratorijom osiguranici sada mogu da dobiju navedene usluge u Stomatološkoj poliklinici KCCG. Do sada se ova terapija nije sprovodila u javnim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori”, pojasnila je dr Ražnatović.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top