Studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti oslikali murale u Institutu za bolesti djece

Studenti specijalsitičkih studija Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran”, njih šestoro (Katarina Laković, Jelena Jušković, Selma Sijarić, Denis Nogović, Miljan Babić i Željko Madžgalj), na čelu sa profesoricom na predmetu likovni atelje Marijom Džoganović, oslikali su murale u holovima Instituta za bolesti djece (IBD).

Ovaj vrijedan projekat imao je za cilj da našim najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima boravak u IBD-u bude manje stresan.

“Koristim priliku da se našim prijateljima sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” srdačno zahvalim na njihovoj pažnji i na njihovoj donaciji kojom su uljepšali naš prostor. Studenti pomenutog Univerziteta unijeli su svoju umjetnost, svoj elan i svoju mladost da bi učinili što komfornijim prostor u kojem borave naši pacijenti. Unijeli su svojim radom život na našim zidovima i ovo mjesto postaće mjesto sa više radosti za naše male pacijente. Hvala vam na vašem entuzijazmu i na vašoj energiji sa vašim radom pokazali ste kako se umjetnost pretače u dobrotu i plemenitost” kazala je ovim povodom direktorica IBD-a dr Sonja Milašinović.

“Željela bih da se zahvalim mojim studentima specijalističkih studija, njih šestoro, koji su ovaj projekat zajedno sa mnom iznijeli do kraja. Naša glavna ideja je bila da djeci učinimo boravak prijatniji, da se djeca ne osjećaju kao da su u bolnici već da imaju osjećaj da su u nekom drugom prostoru, kako bi se taj stres od bolnice, doktora i bolesti na neki način smanjio”, kazala je profesorica Marija Džoganović.

U ime studenata Denis Nogović je izrazio zadovoljstvo realizovanim projektom.

“Izuzetno sam zadovoljan projektom. Nadam se da smo uspjeli bar malo da ovoj djeci olakšamo boravak u ovoj bolnici. Zahvalio bih se mom timu. Na početku je bilo malo teže da se uklopimo, vremenom smo počeli da se navikavamo. Zadovoljan sam sa onim što smo postigli”, kazao je Nogović.

U ime menadžmenta KCCG direktorica Zorica Kovačević je uručila zahvalnice rektoru Univerziteta “Mediteran”, gdinu Janku Raduloviću i prof. Mariji Džoganović, a medicinska direktorica KCCG doc. dr Snežana Raspopović studentima.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top