Svjetska nedjelja borbe protiv glaukoma

Klinika za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), tradicionalno i ove godine obilježiće Svjetsku nedjelju borbe protiv glaukoma tako što će organizovati bez zakazivanja od strane izabranog doktora, što znači bez uputa, dvodnevne preventivne preglede radi kontrole očnog pritiska. Navedeni pregledi planirani su za četvrtak i petak (16. i 17. marta) u terminu od 9 do 14 časova u oftalmološkoj ambulanti (Poliklinika KCCG prvi sprat).

Svjetska nedjelja borbe protiv glaukoma

Naglašavamo da je broj pregleda ograničen i biće obezbijeđen za prvih 60 zainteresovanih građana koji žele na ovaj način da provjere očni pritisak tako što će se prijaviti u utorak i srijedu (14. i 15. marta) pozivom na brojeve telefona: 020 412 313 i 020 412 265 u periodu od 13 do 14 časova.

Oftalmolozi preporučuju da se prijave građani koji pripadaju rizičnoj grupi za ovu bolest, kako je zovu „šunjajući kradljivac vida“, odnosno, da su stariji od 40 godina.

Podsjećamo da se Svjetska nedjelja borbe protiv glaukoma obilježava svake godine u drugoj nedjelji marta. U pitanju je podmukla bolest oka koja može, ukoliko se na vrijeme ne otkrije i liječi, da izazove trajno sljepilo. Građani će nakon pregleda, takođe, dobiti brošuru sa najvažnijim informacijama o ovoj bolesti.

Naglašavamo da će pregledi biti organizovani u skladu sa preporučenim epidemiološkim preventivnim mjerama (obavezno nošenje zaštitne maske za lice).

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top