END POLIO NOW – Iskorijeni(mo) dječiju paralizu

Dr Nina Radulović, sekretarka NVO Rotary e-Klub Crna Gora, uručila je zahvalnice Institutu za bolesti djece (IBD), dr Veliboru Majiću, direktoru Instituta za bolesti djece i neurološkinji dr Ivoni Jelušić u znak zahvalnosti na podršci kampanji u borbi protiv poliomielitisa.

Dr Nina Radulović i dr Velibor Majić
Dr Nina Radulović i dr Velibor Majić

Tom prilikom ona je sa dr Majićem dogovorila nastavak dalje saradnje između IBD-a i Rotary e-Klub Crna Gora. Usaglasili su unaprjeđenje buduće saradnje tako što bi zajednički osmislili, implementirali i intezivirali kampanju za END POLIO, kao i u drugim kampanjama od opšteg interesa a za koje bi Rotary podrška bila korisna.

Dr Velibor Majić i dr Nina Radulović
Dr Velibor Majić i dr Nina Radulović

END POLIO akcija, koju je u okviru međunarodne kampanje Rotary International-a sproveo Rotary eKlub Crne Gore povodom 24. oktobra Svjetskog dana borbe protiv poliomielitisa, uspješno je završena.

Radi se o pilot akciji, odnosno, prevashodno o nastojanju da se u našoj državi podigne svijest o opasnosti od ove opake bolesti sve dok ona ne bude iskorijenjena na globalnom nivou, značaju vakcinacije i spremnosti da se kao društvo mobilišemo u humanitarnom radu, ne samo lokalno, nego pokazujući altruizam i empatiju i prema drugima.

Zahvalnice
Zahvalnice

Zbog toga je iznos prikupljenih sredstava od sekundarnog značaja. Upravo je eKlub CG bio najuspješniji i to ne samo u Crnoj Gori, nego i u Rotary Distriktu koji obuhvata i susjednu Srbiju. 

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top