Trodnevna radionica: „Pristup telemedicinskoj mreži na Zapadnom Balkanu“ sjutra u Podgorici

Klinički saradnici bolnica Šarite i Robert Koh Institut iz Berlina, u saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore i Institutom za javno zdravlje Crne Gore, organizuju trodnevnu radionicu pod nazivom „Pristup telemedicinskoj mreži na Zapadnom Balkanu“ koja će se održati od 28. do 30. septembra 2022. godine u hotelu Hilton – Podgorica.

Cilj radionice je  detaljna analiza trenutnih telemedicinskih aktivnosti Zapadnog Balkana kako bi se učesnici skupa, kroz saradnju i interakciju, usmjerili prema daljim mogućim koracima i pristupu za razvoj regionalne telemedicinske mreže. Istražiće se ideje i mogućnosti kako bi se razvili uslovi za dalje napredovanje telemedicine na Zapadnom Balkanu.

Sasatanak će otvoriti zamjenik direktora Robert Koh Instituta, prof. dr Andreas Jansen, koji će učesnike upoznati sa detaljima radionice. U toku radionice obratiće se i prof. dr Joachim Seybold – predstavnik kliničkih saradnika Šarite i Robert Koh Instituta. U stručnom dijelu radionice biće govora o: telemedicinskom pristupu i digitalizaciji na Zapadnom Balkanu, telemedicini u intezivnoj njezi – sa iskustvima u Njemačkoj, telemedicinskim inicijativama u Centralnoj Aziji, kao i o Savezu kliničkih sradnika Crne Gore – telemedicina u Crnoj Gori tokom i poslije COVID-19. Poslednjeg dana, kada se očekuje i definisanje budućih koraka o daljoj saradnji, sastanku će se priključiti i njemački ambasador u Crnoj Gori Peter Felten i ministar zdravlja Crne Gore Dragoslav Šćekić.

Radionici će prisustvovati i uzeti učešće direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljana Radulović, predstavnici zdravstvenih ustanova zemalja Zapadnog Blakana, kao i njemački predstavnici bolnice Šarite i Robert Koh Instituta.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top