U Institutu za bolesti djece svečano pušten u rad automatizovani digitalni RTG aparat

U Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) svečano je pušten u upotrebu automatizovani digitalni RTG aparat sa pratećom opremom. Finansijska sredstva u iznosu preko 90.000 evra obezbijedila kompanija Vezuv-Volcano.

Automatizovani digitalni RTG aparat
Automatizovani digitalni RTG aparat

Svečanom puštanju u rad aparata prisustvovali su direktor KCCG, dr mr sc. Aleksandar Radović i generalna direktorica Vezuv grupe, Danijela Jović sa saradnicima.

Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji direktor IBD-a, dr Velibor Majić, kazao je da je ovo jedna od najvećih pojedinačnih donacija uopšte u istoriji ove organizacione jednice KCCG-a uz podsjećanje da ovo nije njihova prva donacija bolnici koja brine o zdravlju najmlađe populacije.

Dr Aleksandar Radović i Danijela Jović sa saradnicima
Dr Aleksandar Radović i Danijela Jović sa saradnicima

 “Želio bih da napomenem da ovo nije prva donacija ove kompanije i sve govori u u prilog tome da su oni društveno odgovorna kompanija koja misli na budućnost Crne Gore. Djeca su budućnost svake zemlje i najvažniji resurs koji svaka zemlja ima. Smatram da je ovo pun pogodak, uložiti novac na ovako nešto i nadam se da ćemo ga što manje koristiti, a kad ga koristimo, da bude na dobrobit svih nas”, naglasio je dr Majić.

Svečano puštanje u rad RTG aparata
Svečano puštanje u rad RTG aparata

Načelnica Centra za radiološku dijagnostiku IBD-a, dr Zorka Ilić, istakla je značaj radiološke dijagnostike u liječenju pacijenata.

„Rentgen dijagnostika, iako najstarija radiološka procedura i dalje je nezaobilazna metoda u dijagostici i liječenju većine kliničkih stanja i oboljenja. To je najčešća inicijalna radiološka procedura i u pedijatrijskoj populaciji, a nerijetko i krajnja, koja olakšava i omogućava postavljanje precizne dijagnoze posebno kod oboljenja respiratornog trakta, oboljenja i traume koštano – zglobnog sistema i kod nekih akutnih stanja u radiologiji”, naglasila je dr Ilić.

“U Institutu za bolesti djece KCCG uradi se godišnje izmedju 13 i 14.000 ekspozicija na rentgen apatatu uključujući ambulantne i bolničke pacijente. Novi roentgen aparat je najnovije generacije, prilagođen dječijoj populaciji i, što je najvažnije i ujedno i najveći benefit, što omogućava bolji dijagnostički kvalitet rentgenološke slike uz redukciju doze zračenja na neophodni minimum, kao i mogućnost arhiviranja i čuvanja slike”, pojasnila je dr Ilić zahvaljući se donatoru u ime Centra za radiološku dijagnostiku na vrijednom poklonu.

Medicinsko osoblje Centra za RTG dijagnostiku IBD

Direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupe, Lena Bošković, naglasila je da je ovo još jedna potvrda opredijeljenosti kompanije da podržavaju zajednicu u kojoj posluju.

“Ovaj važan trenutak ne samo što označava dugogodišnji uspjeh i posvećenost Vezuv-Volcano kompanije, koja je za protekli četvrt vijeka stigla do pozicije lidera na tržištu, već i potvrda naše opredijeljenosti da podržavamo zajednicu u kojoj poslujemo. Donacija i puštanje u rad automatizovanog digitalnog RTG aparata sa pratećom opremom Institutu za bolesti djece KCCG, simbol je nesebične brige o zdravlju svih nas, posebno najmlađih”, naglasila je Bošković.

 “Svjedoci smo da je tokom proteklih godina KCCG bio ključan u pružanju medicinske pomoći, liječenju bolesnika i podršci onima koji su se suočavali s raznim zdravstvenim izazovima. Zdravstveni sistem je temelj svakog društva, a podržavanje institucija kao što je Klinički centar Crne Gore ključno je za osiguranje pristupačne i kvalitetne zdravstvene zaštite za sve građane. Kroz ovu donaciju, kao i donacije koje planiramo da realizujemo u narednim mjesecima, želimo podržati napore bolnica i domova zdravlja u pružanju vrhunske medicinske usluge, nabavci neophodne opreme i unaprjeđenju kvaliteta života pacijenata, posebno djece kao najosjetljivije kategorije pacijenata. Vjerujemo da je ulaganje u zdravlje naše zajednice ključno za izgradnju bolje budućnosti za sve nas”, zaključila je Bošković.

Dr Aleksandar Radović uručio zahvalnicu Danijeli Jović
Dr Aleksandar Radović uručio zahvalnicu Danijeli Jović

Doniranjem automatizovanog digitalnog rentgen aparata KCCG-u za potrebe Instituta za bolesti djece, kompanija Vezuv-Volcano podsjeća da je započela niz društveno odgovornih aktivnosti, pod nazivom “25 godina na svom mjestu”, budući da u ovoj godini slavi svoj jubilej – 25 godina poslovanja.

Direktor KCCG dr Radović ovim povodom uručio je zahvalnicu direktorici Vezuv grupe Danijeli Jović.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top