U KCCG održana komemoracija povodom smrti dr Dušana Matkovića

            U amfiteatru Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore održana je komemorativna sjednica povodom iznenadne smrti anesteziologa dr Dušana Matkovića.

            U prisustvu članova porodice, zapsolenih Kliničkog centra Crne Gore i prijatelja, od dr Matkovića biranim riječima oprostili su se njegove kolege Centra za kardiohirurgiju, anesteziolog dr Marko Laković i kardiohirug dr Ana Kalezić.

Komemoracija dr Dušanu Matkoviću u IBD-u KCCG

            Dr Laković je kazao da je dr Matković svojim predanim i odgovornim radom zavrijedio poštovanje ne samo u Kliničkom centru, već i u Kuvajtu, gdje je nakon naše ustanove nastavio svoj radni angažman.

Dr Marko Laković, dr Ana Kalezić iz Centra za kardiohirurgiju KCCG i dr Zoran Terzić, medicinski direktor KCCG, na komemoraciji

“Dušan za nas nije samo bio kolega, on je bio cijenjen, voljen, i više od svega uvažavan prijatelj, koji nam je ulivao sigurnost i povjerenje”, kazao je dr Laković.

            “Sa lakoćom i sigurnošću radio je odgovoran i težak posao, pa su kolege i nakon njegovog odlaska iz naše ustanove govorile o njemu sa ponosom i sjetom u glasu. S njim je bilo zadovoljstvo provoditi vrijeme, grohotom se smijati, pričati o ozbiljnim i manje ozbiljnim stvarima, jesti, piti, putovati. Znao je da nas trgne iz kolotečine, da nas mudro posavjetuje i učini boljim ljudima”, rekao je dr Laković ističući da je ovo, kako je kazao, “samo mali dio Dušanovog karaktera, onakvog kakvog smo ga vidjeli i kakvog ćemo ga zauvijek pamtiti”.

Porodica prilikom komemoracije dr Matkoviću

            “Period druženja sa tobom, period zajedničkog profesionalnog angažmana, koji je sada iza nas, bio je prava avantura. A mogli smo još toliko toga… Zato mi oprosti što suze suzbijam, a samo želim da zračimo toplinom i osmijehom… svim onim čega si oličenje bio ti”, kazala je dr Kalezić, dodajući da se opraštamo “od velikog čovjeka, sjajnog kolege i vrhunskog ljekara”.

Veliki broj kolega prisustvovao komemoraciji

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top