U KCCG održana komemoracija povodom smrti dr Elzane Čikić: Ostavila je neizbrisiv trag u crnogorskom zdravstvu

U Kliničkom centru Crne Gore održana je komemoracija povodom smrti doktorice Elzane Čikić. U svim gradovima Crne Gore u kojima je radila ostavila je neizbrisiv trag i dala veliki doprinos zdravstvenom sistemu. Uvažena od kolega, poštovana od mnogobrojnih pacijenata, cijenjena i izvan Crne Gore, kazao je na komemoraciji direktor Interne klinike, dr Đorđije Krnjević.

U KCCG održana komemoracija povodom smrti dr Elzane Čikić

“Ovih dana endokrinološke ambulante su pune pacijenata koje je doktorka 
Čikić dijagnostikovala, liječila i pratila. Ostavljeni su nam u amanet, da makar
pokušamo da im budemo jednako dobri ljekari kakva je ona bila. Svi ti pacijenti
iskreno žale zbog njene prerane smrti i svjedoče o tome kakva je Elzana bila, riječima koje dolaze pravo iz srca: dobar čovjek, sjajan ljekar, divna dama.
 Kongresi, naučni skupovi, predavanja, vizite neće više biti iste. Faliće doktorka 
Elzana da svojom srdačnošću, ljubaznošću, medicinskim znanjem i lijepom
riječju, da poseban doprinos svim tim događanjima”, naveo je dr Krnjević.

Sa komemoracije u IBD-u

Ako bi morali, kako je dodao, da jednom riječju opišemo kakva je bila Elzana, onda je to dostojanstvo.

“Dostojanstvena u ponašanju, ophođenju, komunikaciji, radu sa pacijentima, odnosu sa kolegama. Odmjerenost, stručnost i požrtvovanost su takođe atributi koji su je krasili. Koji god da upotrijebimo, nećemo pogriješiti ako želimo da okarakterišemo osobu kao što je Elzana”, naveo je on.

Uz podsjećanje na izreku da“Nijesi živio dok nijesi uradio nešto za nekoga ko ti se nikad ne može odužiti“, dr Krnjević je istakao da je dr Čikić živjela tri života, jer joj se mnogi neće moći odužiti.

Sa komemoracije

“Ostaće upamćena kao odana supruga, požrtvovana majka, voljena kćerka, posvećen ljekar i humanista, vrijedan radnik.

Posljednje dane života provela je u neravnopravnoj borbi sa opakom bolešću. I tada je pokazala jednu zadivljujuću hrabrost i želju za životom, nesvojstvenu krhkom tijelu i nepamćenoj duši. Otišla je tiho, mirna i dostojanstvena kakva je oduvijek bila”, napomenuo je on.

Doktorka Elzana Čikić je rođena u Pljevljima 1961. godine u porodici Mahmutović. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Pljevljima. Diplomirala je 1985. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Specijalizirala je Internu medicinu na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1994. godine sa odličnom ocjenom. Subspecijalizaciju iz endokrinologije je završila 2007. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Radni vijek je započela u OB Pljevlja gdje je bila na poziciji načelnika Internog odjeljenja, a potom je karijeru nastavila u bolnici u Bijelom Polju.
Posljednji radni angažman dr Čikić bio je upravo u KCCG, gdje je radila kao endokrinolog na Internoj klinici.

Sa komemoracije

Bila je autor i koautor brojnih stručnih radova, član Evropskog udruženja endokrinologa, Udruženja endokrinologa Crne Gore, Srpskog tiroidnog društva, Udruženja za menopauzu MUMIA.

Komemoraciji je prisustvovala ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović, direktori klinika KCCG i brojne kolege.

Komemoraciji su prisustvovali direktori klinika KCCG i brojne kolege

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top