U KCCG održana komemoracija povodom smrti kardiologa prim. dr Rajka Raičevića

Povodom smrti prim. dr Rajka Raičevića danas je u amfiteatru Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) održana komemoracija. Dr Raičević rođen je u Matagužima 1941. godine. Nakon završene podgoričke Gimnazije, upisuje Medicinski fakultet u Beogradu na kom je diplomirao 1971. godine. Svoje ljekarsko znanje upotpunjuje specijalizacijom interne medicine, a kasnije i supspecizalizacijom kardiologije, takođe na Medicinskom fakultetu u Beogradu.
Komemoracija dr Rajka Raičevića u IBD-u

Od dr Raičevića, u ime Kliničkog centra Crne Gore, biranim riječima oprostila se prof. dr Aneta Bošković.

“Pripala mi je čast i tužna obaveza da se u ime kolektiva Klinike za kardiologiju, u ime KCCG i svoje lično oprostim od našeg uvaženog kolege prim. dr Raja Raičevića, kazala je profesorka Bošković.

Prof. dr Aneta Bošković se u ime KCCG oprostila od dr Raičevića

 “Ljekarsku karijeru započeo je u Bijeljini. Radio je i kao ljekar u Televiziji Beograd a jedan dio svog radnog vijeka proveo je u Loznici gdje je bio šef Opšteg internog odeljenja, potom šef Kardiologije i načelnik Internističke službe u Medicinskom centru. Svoj radni vijek nastavlja dalje u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Banji Koviljači, jednom od najsavremenijih centara te vrste u Evropi. Bio je direktor zdravstva i načelnik zdravstvenih službi u toj ustanovi. U vrijeme direktorskog mandata bio je mentor i uveo Specijalnu bolnicu u Banji Koviljači u nastavnu bazu Medicinskog fakulteta u Beogradu, prvo za postdiplomsku, a potom i nastavu na osnovnim studijama”, rekla je prof. dr Bošković i navela da se u rodni kraj i Podgoricu vratio 1996. godine, gdje nastavlja svoju karijeru u Kliničkom centru Crne Gore.

“Radio je na Klinici za kardiologiju KCCG. Bio je angažovan i u Domu zdravlja Golubovci i Domu zdravlja Tuzi. Radni staž zaokružuje kao direktor Urgentnog centra KCCG i sa te pozicije odlazi u penziju. Gdje god je radio, dr Raičević je svoj profesionalni život posvetio unaprjeđenju zdravlja građana i medicinske struke, a uz njegov šarm i staloženost uvijek širio pozitivne vibracije među kolegama i osobljem, imao je razumijevanja i za nas, tada mlade kolege. Zbog njegovih ljudskih vrijednosti, profesinoalnog i posvećenog pristupa poslu, pacijentima i kolegama, brzo se uklopio u naš kolektiv i stekao poštovanje i uvažavanje i od pacijenata i zaposlenih“, naglasila je ona.

Ožalošćena porodica Raičević

 “Nije se bavio samo medicinom već i humanitarnim radom. Svoj aktivan odnos prema ljudskim vrijednostima I nesebično davanje drugima iskazivao je volonterskim radom i dugogodišnjim angažmanom u Crvenom krstu Crne Gore. Karijeru dr Rajka Raičevića pratila su brojna priznanja stručne javnosti, ali i lokalne zajednice koja je prepoznala njegov humanistički doprinos, Iza sebe ostavio je suprugu Gordanu i tri divne i uspješne ćerke, našu koleginicu Danicu, specijalistu radiologije u Centru za radiologiju Kliničkog centra, biologa Draganu, i politikologa Dubravku, koje nastavljaju da žive vrijednosti koje je i sam njegovao” zaključila je prof. dr Bošković.

Sa komemoracije u IBD-u
Brojne kolege iz KCCG su prisustvovali komemoraciji

U ime porodice obratila se ćerka Danica i tom prilokom zahvalila se prof. dr Aneti Bošković na biranim i toplim riječima, ljekarima i medicinskom osoblju KCCG, kako je kazala, na uloženom naporu i brizi za njegovog života kao i izrazima saučešća.

“Hvala svima vama koji ste ovim simboličnim činom pokazali prijateljstvo, pažnju i ljubav i učinili da se osjećamo ponosnim i privilegovanim što smo bili dio Rajkovog života. Zato se, iako tužni zbog njegovog odlaska, opraštamo sa osjećanjem duboke i iskrene zahvalnosti”, kazala je Danica.

Dr Danica Raičević zahvalila se u ime porodice kolegama iz KCCG

 “Nadam se da će njegov primjer biti uzor generacijama mladih ljekara i podsjetnik koliko je odricanja, pregalaštva i posvećenosti potrebno u ljekarskoj profesiji. To su već pokazale mnoge kolege koje su porodici u najtežim trenucima pružile pomoć i podršku i mi smo vam na tome neizmjerno zahvalni. Još jednom vam hvala za sve uložene napore tokom njegovog života i što ste mu na ovaj način odali poštovanje”, zaključila je Danica.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top