U KLINIČKOM CENTRU CRNE GORE ODRŽAN JE DVODNEVNI „VISISTING PROFESSORSHIP MEETENG IN BREAST CANCER“

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) održan je dvodnevni stručni sastanak „Visisting Professorship Meeteng in Breast Cancer“, u organizaciji Evropske škole onkologije (Europen School of Oncology) iz Milana, Italija. Na skupu, koji je okupio najeminetnija evropska imena iz oblasti onkologije i radioterapije, prezentovana su najnovija dostignuća u ovoj oblasti, u cilju uvođenja novih, savremenih metoda i terapija za tretman onkoloških bolesnika.

Sastanak iz oblasti savremene terapije raka dojke održan je 06. i 07. septembra 2018. godine, u okviru programa „Visisting Professorship Meeteng in Breaste Cancer“ Evropske škole onkologije, a gost programa je bio prof. Alexander Eniu, medikalni onkolog i predstavnik ESO/ESMO za Istočnu Evropu i zapadni Balkan.

Prvog dana sastanka (četvrtak, 06. 07. 2018.), održana su predavanja o novinama u liječenju karcinoma dojke. Predavači su bili ljekari KCCG: dr sc. med. Aleksandar Čelebić dr Ivana Durutović, dr sc. med. Ljiljana Bojić i prof. Alexander Eniu. Sastanak je otvorio prof. dr Filip Vukmirović a predsjedavajući i domaćin sastanka ispred KCCG bio je dr sc. med. Aleksandar Čelebić.

 

Evropska škola onkologije i prof. Aleksandar Eniu, uradili su mnogo na planu edukacije crnogorskih ljekara iz oblasti  onkološke hirurgije, medikalne onkologije, radioterapije i nuklearne medicine, kroz programe stručnih sastanaka u inostranstvu, kao i kraća ili duža usavršavanja na inostranim klinikama.

Drugog dana sastanka (petak, 07. 09. 2018) održan je multidisciplinarni Konzilijum za dojku Klinike za onkologiju i radioterapiju u kojem je aktivno učešće imao i prof. Eniu.

 

Dogovorena je dugoročna saradnja između KCCG i Evropske škole onkologije na polju usavršavanja ljekara onkološke struke

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top