U Kliničkom centru uspješno izvedene operacije uz podršku aparata za intraoperativni neuromonitoring

Klinički centar Crne Gore (KCCG) bogatiji je za još jedan savremeni aparat ukupne vrijednosti preko 100.000 evra za koji su sredstva obezbijeđena iz budžeta. U pitanju je aparat za intraoperativni neuromonitoring za potrebe Klinike za neurohirurgiju i Klinike za ortopediju i traumatologiju. Radi se o aparatu koji se koristi pri složenim neurohirurškim i ortopedskim operacijama, koju do sada zdravstveni sistem Crne Gore nije posjedovao, a koja u mnogim renomiranim medicinskim centrima u regionu i šire postaje standard pri izvođenju ovih operacija.

Aparat za intraoperativni neuromonitoring za potrebe Klinike za neurohirurgiju i Klinike za ortopediju i traumatologiju

Važno je istaći da su do sada pacijenti sa određenim složenim vrstama neurohirurške i ortopedske patologije, zbog nedostatka ove opreme, morali biti upućivani na liječenje u inostranstvo, što je iziskivalo ne mala finansijska sredstva. Uz korišćenje aparata za intraoperativni neuromonitoring sada će najsloženije operacije u domenu neurohirurgije i patologije kičme, kada govorimo o ortopedskim pacijentima, moći da se operišu u našoj ustanovi.

Aparat već u upotrebi
Aparat za intraoperativni neuromonitoring KCCG

Navedeni aparat značajno pomaže pri hirurškom radu i povećava bezbjednost izvođenja ovih složenih operativnih zahvata, poboljšavajući na taj način ishod liječenja i prognozu bolesti kod operisanih pacijenata. Zahvaljujući ovom aparatu proširiće se obim operacija koje će moći bezbjedno da se sprovedu u KCCG, čime će se naša ustanova staviti rame uz rame sa renomiranim zdravstvenim centrima u regionu. Ova vrsta medicinske opreme se koristi za širok dijapazon neurohirurške patologije, kao što su pacijenti sa tumorima na mozgu i kičmi, pacijenti sa oboljenjima i povredama kranijalnih (moždanih) i perifernih nerava, kod urođenih anomalija u razvoju kičme, itd. Takođe upotreba ovog aparata je neophodna pri veoma složenim operacijama korekcije kičme kod pacijenata sa skoliozama i deformitetima kičmenog stuba što spada u domen rada ljekara spinalnih ortopeda Klinike za ortopediju i traumatologiju. 

Aparat za intraoperativni neuromonitoring

Sa posebnim zadovoljstvom želimo da istaknemo da je aparat već počeo uspješno da se koristi u našoj ustanovi i da je donio pozitivne rezultate. Neurohirurzi i ortopedi su uspješno izveli operacije uz korišćenje i podršku ovog aparata,  a što je najvažnije, operisani pacijenti se oporavljaju dobro uz odličan ishod operativnih zahvata. Uspjeh operacija uz podršku ovog aparata i dobar oporavak pacijenata svjedoče o našoj posvećenosti pružanju vrhunske zdravstvene njege i efikasnosti timskog rada naših ljekara i medicinskog osoblja.

Tim ljekara KCCG u OP sali
U toku rada u OP sali KCCG
U toku rada

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top