Vozilo Hitne pomoći ne može da priđe Urgentnom centru: Još jedan apel građanima

Zbog nepropisno parkiranih vozila u krugu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) svakodnevno je otežan saobraćaj čime se ometa redovno funkcionisanje naših službi (Služba za transport, Služba za inžinjering i tehničko održavanje, Služba za pripremu i distribuciju hrane). Ovo pitanje je veoma važno kada znamo da nekada i sekunde odlučuju u spašavanju ljudskih života. Iz istog razloga, vrlo često službena vozila Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imaju otežan pristup, prije svega Urgentnom centru.

Shodno tome, od sjutra u krugu KCCG neće biti dozvoljeno zadržavanje (parkiranje) vozila u vlasništvu građana ili pacijenata koji koriste naše usluge kao i taksi vozila.

Zbog svega navedenog, od sjutra će zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG strogo kontrolisati saobraćaj u krugu naše ustanove, što znači da će motornim vozilom moći ući samo službena vozila za potrebe KCCG, zaposleni koji imaju parking mjesto, kao i vozila sa oznakom za osobe sa invaliditetom.

Takođe će motornim vozilom, bilo sopstvenim ili koristeći taksi, moći ući u izuzetnim slučajevima, odnosno samo pacijenti za dijalizu, oni koji koriste ortopedska pomagala i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima, ali bez mogućnosti zadržavanja ili parkiranja.

U krugu KCCG moći će ući i vozilo koje preuzima pacijenta na ulazu Poliklinike koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje.

Apelujemo na građane da, kada iz bilo kojih razloga dolaze u KCCG, imaju razumijevanja i sarađuju sa zaštitarima Službe obezbjeđenja.

Obavještenje za javnost
Obavještenje za javnost

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top