Za tri i po mjeseca u IBD-u i CZA pregledano 28 hiljada mališana

Od 1. januara do 15. aprila 2022. godine u Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore pregledano je oko 28 hiljada pacijenata, a hospitalizovano ih je oko 2.100.

U ovom periodu na Poliklinici IBD-a, pregledano je oko 17 i po hiljada djece, a u Centru za autizam (CZA) još njih deset i po hiljada.

Istovremeno, preko 2.100 djece je hospitalizovano na Pedijatrijskoj klinici, Hirurškoj klinici, na Odjeljenju za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola i u Centru za neonatologiju.

U Dnevnoj bolnici i u Pedijatrijskom urgentnom centru tretirano je blizu četiri hiljade djece. U IBD-u trenutno aktivno rade 74 ljekara i 200 medicinskih sestara.

Od početka godine, u Centru za autizam pri Institutu za bolesti djece pregledano je preko 4.100 pacijenata. U istom periodu na fizikalnoj terapiji je bilo preko 6.300 pacijenata dok je kod socijalnog radnika obavljeno oko 160 savjetovanja.

U ovom intervalu, u CZA Psihijatrijskoj ambulanti 1 i 2 pregledano je 720 pacijenata, dok je u Fizijatrijskoj ambulanti pregledano 605 pacijenata.

U CZA Psihološkom kabinetu 2 i 5 pregledano je više od hiljadu pacijenata.

Kod defektologa-oligofrenologa je bilo oko 400 pacijenata dok je kod defektologa-somapeda pregledano oko 200 pacijenata.

U istom periodu, kod defektologa-logopeda pregledano je preko 1.200 pacijenata.

U CZA rade tri ljekara, sedam medicinskih sestara, 15 zdravstvenih saradnika i 12 fizioterapeuta.

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top