Zahtjevne operacije od danas u rekonstruisanoj i moderno opremljenoj sali KCCG

Najzahtjevnije operacije iz oblasti vaskularne, plastične i rekonstruktivne hirurgije, zatim grudne i hirurgije dojke, hirurzi Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od danas će obavljati u modernizovanoj i u potpunosti rekonstruisanoj i opremljenoj opreacionoj sali.

Operaciona sala KCCG

 “Cijeneći potrebe pacijenata, menadžment KCCG, zahvaljujući odličnim organizacionim sposobnosima, nastavlja sa unaprjeđenjem uslova za rad zaposlenih, a samim tim i sa podizanjem nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga. Imajući u vidu koliko je hirurgija teška i zahtjevna medicinska grana, kao i da izvođenje hirurških zahvata zahtijeva dobro opremljenu operacionu salu, menadžment KCCG, na čelu sa direktoricom dr Ljiljanom Radulović i medicinskim direktorom doc. dr Zoranom Terzićem, uložio je napor i iskoristio sopstvene kapacitete da se jedna od osam operacionih sala u Operacionom bloku rekonstruiše, čime su još jednom potvrdili svoju posvećenost poboljšanju zdravstvene zaštite u našoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi”, kazao je nakon obilaska rekonstruisane operacione sale ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Dr Ljiljana Radulović, direktorica KCCG, Dragostav Šćekić, ministar zdravlja i državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja dr Slađana Ćorić
Obilazak predstavnika Ministarstva zdravlja Crne Gore renovirane OP sale u KCCG

On je pohvalio racionalno raspolaganje budžetskim sredstvima rukovodstva KCCG, koje je ovaj projekat uspješno realizovalo angažovanjem sopstvenog kadra iz Službe za inžinjering i tehničko održavanje. Obilasku rekonstruisane operacione sale pored ministra prisustvovala je i državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja, dr Slađana Ćorić.

Ministar zdravlja Crne Gore Dragoslav Šćekić i državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja dr Slađana Ćorić

Projekat, ukupne vrijednosti blizu 156.000,00 €, realizovan je iz budžetskih sredstava, a rekonstrikcija i nabavka medicinske opreme, posebno ističemo nabavku novog operacionog stola, je dva i po puta manja nego što je projektom bilo predviđeno, jer su radove izvodili zaposleni Službe za inžinjering i tehničko održavanje KCCG.

Direktorica dr Radulović je zahvalila Ministarstvu zdravlja na čelu sa ministrom Šćekićem što ima razumijevanja za potrebe naše ustanove, odnosno naših pacijenata.

Renovirana OP sala
Operacioni sto

 “Uvaženi ministre, danas smo veoma ponosti jer smo za kratko vrijeme realizovali, ne samo veoma važan, već i tehnički izuzetno zahtjevan projekat. Koristim prilku da Vam se zahvalim što uvijek imate sluha i razumijevanja za potrebe KCCG i naših pacijenata”, kazala je dr Radulović.

“Moram posebno da se zahvalim i osoblju i svima koji su učestvovali u rekonstrukciji operacione sale. Bez vaše stručnosti i posvećenosti ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Hvala im na njihovom trudu a posebno jer se radi o veoma zahtjevnom projeku. Njihovu posvećenost moramo cijeniti, ne samo što je projekat u kratkom roku završen, već, a što je ujedno i najvažnije, na bezbjedan način realizovan tako da ni jednog trenutka nijesmo obustavljali opreacioni program”, naglasila je ona.

Sa sastanka u KCCG nakon obilaska renovirane OP sale

 “Oni su uradili kompletnu rekonstrukciju, što uključuje sve građevinske radove, uklanjanje zida, čime je povećana kvadratura sale, zatim izrada novih površina zida, postavljanje keramike, izrada novog plafona, vodoinstalaterski radovi, kompletnu zamjenu elektro instalacije, izmještanje elemenata klimatizacije i operacione lampe, kao i adaptaciju sistema napajanja gasova na novoj lokaciji, pojasnila je dr Radulović.

Doc. dr Zoran Terzić, medicinski direktor KCCG i dr Ljiljana Radulović. direktorica KCCG
Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja i državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja dr Slađana Ćorić

Medicinski direktor KCCG, doc. dr Zoran Terzić, naglasio je da od nekada male sale sada imamo i prostorom i opremom operacionu salu u kojoj će naši hirurzi na bezbjedan način obavljati najkompleksije operativne zahvate.

“Ovom rekonstrukcijom željeli smo osigurati hirurškim timovima da zahtjevne i stresne hirurške zahvate obavljaju u najboljim uslovima. U ovoj slali često se bori lavovska bitka za život. Ponosan sam na još jedan uspješan projekat ovog menadžmnta a posebno što ćemo moje kolege i ja od danas sa manje stresa raditi najkompleksnije operacije u ovoj sali sa najmodernijom medicinskom opremom. Ovo zaslužuju i naši pacijenti i naši hirurški timovi. Koristim ovu priliku da se i ja zahvalim ministarstvu zdravlja na čelu sa ministrom Šćekićem i naravno našim zaposlenima koji su “krivi” za još jedan iskorak naše ustanove”, sa ponosom je kazao doc. Dr Terzić

OP sala KCCG nekad - sad

Podijeli objavu

Kontaktirajte nas

Uvijek smo Vam na raspolaganju

Scroll to Top